Data Science en Big Data analytics

Future Facts is gespecialiseerd in business analytics en helpt bedrijven en overheden met behulp van slimme analyses extra waarde uit de data te halen. Wij zijn een jong, dynamisch bedrijf met een passie en geloof in de kracht van feiten. In 2015 is Future Facts gestart als dochteronderneming van Hot ITem, specialist op het gebied van Factbased Improvement.

Hot ITem is in hart en nieren een databedrijf en heeft als doel om strategische business issues op te lossen bij haar klanten, met behulp van data. We weten heel goed hoe je data opslaat en beschikbaar stelt in de vorm van informatie, hoe je deze informatie koppelt aan de besturing en hoe je data kunt analyseren om verbeterpotentieel te vinden in de operationele processen. Steeds belangrijker daarbij wordt de vraag hoe je business analytics effectief kunt inzetten als ondersteuning voor besluitvorming. En dan met name analytics waarmee je kunt voorspellen (predictive analytics) en die je kunt implementeren in de operationele processen (prescriptive analytics). Voor die specifieke analyticsdiensten is een ander type mens met andere expertise nodig: data scientists met een wiskundige, statistische of econometrische achtergrond.

Binnen het vakgebied Data Science hebben we drie primaire projectrollen gedefinieerd. Het kan goed zijn dat je nog niet alle aspecten van een bepaalde rol beheerst. Dat is geen probleem, binnen Future Facts krijg je alle ruimte om je kennis up-to-date te krijgen en te houden. Daarnaast zijn de rollen niet vastomlijnd en kun je dus ook andere facetten oppakken die je leuk lijken. Bovendien is er ruimte tot publiceren.

Big Data Engineer

Als Big Data Engineer bij Future Facts creëer je échte waarde voor onze klanten door het bedenken en implementeren van mooie Big Data oplossingen. Natuurlijk doe je dit gebruik makend van scripting en de nieuwste Artifcial Intelligence en Machine Learning- technologiën. Jij legt de basis voor excellente analyses en voorspelmodellen. Samen met je collega's verzamel, stroomlijn, verwerk en analyseer je alle beschikbare data, gestructureerd of ongestructureerd. Je gaat in gave projecten als Big Data expert toekomstbestendige Big Data analytics-architecturen opzetten en inrichten voor onze klanten.

Data Scientist

Als Data Scientist zet je geavanceerde datamining- en scrapingtechnieken in waarmee je patronen ontdekt en voorspellingsmodellen ontwikkelt. Data Scientists bij Future Facts hebben vaak een wiskundige achtergrond, willen vooroplopen met de nieuwste Artificial Intelligence en Machine Learning modellen en de klant verrassen met een en creatieve oplossing die écht waarde oplevert voor de organisatie. Daarbij zorgen zij ook voor de implementatie van het model in de organisatie, waarbij je zorgt dat het ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden in de bedrijfsprocessen.

Business Analytics Consultant

Als Business Analytics Consultant ben je verantwoordelijk voor het analyseren van (big) databronnen en het slim vertalen van deze informatie naar acties waarmee processen verbeterd kunnen worden. Denk hierbij aan marketingcampagnes, sales- en orderprocessen, operationele processen en klantcontactstrategie. Je bent een sparringpartner voor senior management op jouw expertisegebied en legt de link tussen de businessvraagstukken en mogelijke oplossingen die gegevens / data daarvoor bieden. Daarnaast adviseer je bij het succesvol organiseren van Business Analytics.