Consultancy en Projectmanagement

In kleine stappen realiseren wij duurzame prestatieverbetering: succes en werkplezier, gekoppeld aan betere prestaties. We helpen organisaties de bedrijfsprestaties te monitoren, zodat op ieder moment een goed inzicht ontstaat en middelen effectief en efficiënt ingezet worden. Wij begeleiden het hele traject, van analyse en advies tot implementatie en beheer.

Binnen het vakgebied Consultancy en Projectmanagement hebben we drie primaire projectrollen gedefinieerd. Het kan goed zijn dat je nog niet alle aspecten van een bepaalde rol beheerst. Dat is geen probleem, binnen Hot ITem krijg je alle ruimte om je kennis up-to-date te krijgen en te houden. Daarnaast zijn de rollen niet vastomlijnd en kun je dus ook andere facetten oppakken die je leuk lijken.

BI-Consultant

Als BI-consultant bij Hot ITem ben je de sparringpartner voor de manager van een afdeling die managementinformatie naar een hoger niveau (BICC/ACE) wil brengen. Hierbij worden nieuwe ontwikkelingen zoals het inrichten van Data Governance, BI-selfservice en Analytics ingericht. Vaak zie je dat de afdeling intern en op techniek gericht is en niet snel en effectief kan leveren aan de business, waar onvrede is (alignment). Een andere insteek is dat je meer aan de kant van de business laat zien dat er wél snel goede BI-oplossingen mogelijk zijn.

Je analyseert de huidige afdeling en maakt een professionaliseringsplan voor de afdelingsmanager. Samen enthousiasmeer je de business voor dit plan en neem je de medewerkers van de BI-afdeling van de klant mee in de professionalisering. Daarnaast zet je Hot ITem-medewerkers in om de medewerkers op de BI-afdeling van de klant te begeleiden bij het nemen van de benodigde stappen.

Business-Consultant

Als Business-Consultant bij Hot ITem ben je de sparringpartner voor hoger management op het gebied van het verbeteren van besturing voor organisaties. Nadat je inzicht in de huidige besturing hebt verkregen, ontwikkel je vanuit de organisatiedoelen een oplossing om met de juiste stuurinformatie tot betere prestaties te komen. Je creëert draagvlak en implementeert de besturingsverandering op alle lagen in de organisatie. Om in deze rol te kunnen floreren heb je, naast diepgaande besturingskennis en managementervaring, ook inhoudelijke kennis nodig van verschillende branches en businessdomeinen zoals Marketing & Sales, Operations, Finance, HR, IT of Logistiek en de bijbehorende bedrijfsprocessen. 

Projectmanager

Als Projectmanager bij Hot ITem zorg je samen met je team voor het behalen van het projectresultaat, binnen de gestelde randvoorwaarden en scope. Je maakt gebruik van de gangbare methoden en technieken op het gebied van projectmanagement en effectief leiding geven. Als SCRUM wordt toegepast, laat je traditioneel projectmanagement los en werk je meer als facilitator richting het projectteam (met een product-owner van de klant en het uitvoerende team). Je bent partner voor de opdrachtgever en andere stakeholders waarmee je samen naar een maximaal resultaat streeft.

Voor deze rol is het belangrijk dat je beschikt over brede kennis op het gebied van besturing, bedrijfskunde, DWH/BI en Data Governance. Dit stelt je in staat om enerzijds op het proces te sturen en anderzijds het team scherp te houden om zo betere resultaten en samenwerking te realiseren. Naast prikkelen en uitdagen empower je het team om tot onderscheidende resultaten te komen. Daarbij wordt, passend binnen de opdracht, voldoende ruimte geboden aan de persoonlijke ontwikkeling van teamleden.