Traineeships

Ben jij gek van data en wil je starten in een vakgebied dat volop in ontwikkeling is? Wil je alles leren over datalakes, Analytics en Business Intelligence zodat je de performance van onze klanten kunt verbeteren? Dan is dit traineeship iets voor jou!


Waarom Hot ITem dit traineeship organiseert? De hoeveelheid data groeit exponentieel en het wordt voor organisaties steeds belangrijker om daar optimaal gebruik van te maken. Big Data, Predictive Analytics, Data Privacy en Data Governance zijn dan ook belangrijke thema’s geworden. Hot ITem zit continu bovenop de nieuwste ontwikkelingen in het BI-landschap. Om aan de groeiende vraag naar onze diensten te kunnen blijven voldoen, organiseren wij ieder jaar in september een of meerdere masterclasses voor BI-trainees.

Data Analytics Masterclass

Als trainee ga je deelnemen aan onze masterclass, die naar verwachting start in 2020. Deze masterclass zal de eerste zes weken volledig bestaan uit training. Je gaat kennismaken met alle facetten van data en analytics en krijgt vakinhoudelijke trainingen om je te specialiseren en te certificeren op het gebied van analytics-tooling en datalaketechnologieën. Je zult zien dat er steeds meer in de cloud beschikbaar komt maar er ook nog veel vraag is naar hybride oplossingen (cloud en on-premise). Daarnaast zullen er binnen de masterclass diverse aspecten van ons werkveld aan de orde komen, zoals onze aanpak, klanten en projecten.

Naast architectuur, tooling, methoden en technieken gaan we ook je soft skills verder ontwikkelen: denk aan trainingen rondom interview- en presentatietechnieken. Ook het maken van goede visualisaties en storytelling with data komt uitgebreid aan de orde.

Coen van Woerkom

'Waar tijdens je studie de focus grotendeels op de theorie ligt, is de Masterclass vooral praktisch ingesteld. Je leert in twee maanden over alle facetten van het werk, op zo'n manier dat je het direct kunt toepassen.'

Training on the job

Na het doorlopen van de training ga je aan de slag in een van onze projecten met een team van meerdere consultants, analisten en BI-specialisten of in ons Continuous Improvement Center (beheer). In je eerste jaar krijg je een mentor toegewezen met wie je samen in een project zit voor een goede ‘training on the job’. Ook in de jaren daarna word je nog intensief begeleid en zal er veel focus liggen op training om je verder te specialiseren op het gebied van datalakes, Analytics en Business Intelligence.

Eline ter Braak

'De positieve cultuur en focus op ontwikkeling bij Hot ITem vind ik heel bijzonder. Ik vind het erg leuk om mijn wiskundige achtergrond toe te passen op organisatie en besturing, en daardoor continu te schakelen tussen techniek en mensen.'