Traineeships

Ben jij gek van data en wil je starten in een vakgebied dat volop in ontwikkeling is? Wil je alles leren over datalakes, Analytics en Business Intelligence zodat je de performance van onze klanten kunt verbeteren? Dan is dit traineeship iets voor jou!


Waarom Hot ITem dit traineeship organiseert? De hoeveelheid data groeit exponentieel en het wordt voor organisaties steeds belangrijker om daar optimaal gebruik van te maken. Big Data, Predictive Analytics, Data Privacy en Data Governance zijn dan ook belangrijke thema’s geworden. Hot ITem zit continu bovenop de nieuwste ontwikkelingen in het BI-landschap. Om aan de groeiende vraag naar onze diensten te kunnen blijven voldoen, organiseren wij jaarlijks een of meerdere masterclasses voor BI-trainees.

Big Data Engineer Masterclass - 1 februari 2020

Het traineeship start de eerste 6 weken met een intensieve masterclass. Hierin doe je veel technische kennis op waardoor termen als DevOps, Spark en CI/CD geen geheimen meer voor jou kennen. Naast de hardskills werk je ook hard aan de ontwikkeling van jouw softskills.

In de masterclass komt o.a. het volgende aan bod:

Machine Learning-toepassingen ontwikkelen op Cloudomgevingen zoals Azure en AWS;
Technologieën als Python, Kafka, Docker, Kubernetes en Terraform;
Procesvaardigheden zoals Scrum, DevOps, Automated Testing, CI/CD;
Softskills als interview- en presentatietechnieken, persoonlijkheidsanalyse en het stellen van persoonlijke doelen.

Data Engineer incl. Personal Improvement Programma - 1 april 2020

Het programma start 1 april 2020 met zes weken intensieve training, waarin de focus ligt op zowel de on-premise als de cloud (Azure)-omgeving. Zo heb jij als vakspecialist alle kennis in huis om complexe dataplatformen te migreren naar, of op te zetten in moderne data-architecturen. Hierbij maak je gebruik van de nieuwste tools zoals Azure Data Factory, Synapse Analytics, Azure SQL Database en Databricks.

In de opleiding van een jaar maak je je zowel de front- als de backroom eigen, waardoor je zelfstandig de hele oplossing kunt overzien. Ook zaken als datamodellering en besturing komen aan bod, zodat je modellen kunt opstellen waarmee je de kern van de bedrijfsvoering weet te raken. Kortom, jij wordt een topprofessional binnen je vakgebied!

Training on the job

Na het doorlopen van de training ga je aan de slag in een van onze projecten met een team van meerdere consultants, analisten en BI-specialisten of in ons Continuous Improvement Center (beheer). In je eerste jaar krijg je een mentor toegewezen met wie je samen in een project zit voor een goede ‘training on the job’. Ook in de jaren daarna word je nog intensief begeleid en zal er veel focus liggen op training om je verder te specialiseren op het gebied van datalakes, Analytics en Business Intelligence.

Eline ter Braak

'De positieve cultuur en focus op ontwikkeling bij Hot ITem vind ik heel bijzonder. Ik vind het erg leuk om mijn wiskundige achtergrond toe te passen op organisatie en besturing, en daardoor continu te schakelen tussen techniek en mensen.'