Opleiding en Training

Bij Hot ITem krijg je alle mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen. Hoe beter een medewerker zich ontwikkelt, des te beter is het voor de persoon zelf, de klant en Hot ITem. Daarom bespreek je samen met je Peoplemanager welke loopbaanwensen je hebt en hoe je jouw talenten binnen Hot ITem kunt inzetten. Hot ITem is een enthousiaste supporter van jouw ambities. Je wordt bij ons niet vastgezet op één functie met vaste verantwoordelijkheden.

Tracks en trainingen

Tracks zijn trainingen, gegeven door Hot ITem’ers voor Hot ITem’ers. Vanuit verschillende competenties worden er tracks georganiseerd om intern kennis te delen en elkaar op te leiden. Daarnaast maken we veel gebruik van externe trainers.  Onderwerpen die aan bod komen, variëren van data governance, scrum, dataprivacy, persoonlijke planning en business rules tot bootcampen, mindfulness of reanimeren. 

Cursussen en certificering

Bij Hot ITem staat groei en ontwikkeling centraal maar cursussen en certificering zijn geen doel op zich. Bij Hot ITem start je vaak met ‘training on the job’. Wanneer je een tijdje gewerkt hebt met een bepaalde tool zorgen we vaak met een kleine groep mensen voor een maatwerktraining. De ervaring die je op dat moment hebt, maakt dat je specifieke onderwerpen kunt kiezen en gericht vragen kunt stellen.

Werken in projecten

Naast de tracks die gegeven worden, kom je in de projecten in aanraking met andere kenniscompetenties. Zo kun je in een project als Business Consultant nauw samenwerken met een Business Intelligence ontwikkelaar en van elkaar leren. 

Kennismanagement

Er zijn veel ontwikkelingen in ons vakgebied die impact kunnen hebben op onze klanten en hoe wij ons werk doen. Om voorop te blijven lopen, hebben we voor onze belangrijkste kennisgebieden een kennismanager. Iedereen die het leuk vindt, kan deze taak voor een bepaalde periode op zich nemen. De kennismanager is samen met zijn kernteam verantwoordelijk voor de bewaking van de kennisontwikkeling binnen het betreffende gebied, bijvoorbeeld Architectuur, Design, BICC of Microsoft backroom. Het kernteam doet gericht kennis op door het volgen van vakbladen, internet, nieuwsgroepen, beurzen en symposia (Gartner, Butler). Naast kennisdeling worden relevante ontwikkelingen voor Hot ITem in de tracks verder uitgediept.