Bedrijfscultuur

Hot ITem’ers zijn gek op Hot ITem. We willen onze open cultuur vasthouden en blijven wie we zijn. Dit zie je bijvoorbeeld terug in ons pand. De open en transparante uitstraling draagt bij aan een optimale samenwerking. Ook is er ruimte voor de nodige ontspanning: een dakterras met barbecue, een prachtig uitzicht op het IJ, een bar met poolbiljart, dartboard en tafeltennistafel, fitnessruimte met bewegingscoach en stoelmassage, voldoende parkeergelegenheid en ergonomisch verantwoorde werkplekken. Dit alles om een goede balans te vinden tussen het hard werken aan topprestaties en in ontspannen sfeer met je collega’s de accu weer opladen. 

Communicatie en samenwerken

Intern hanteren we dezelfde communicatiestijl als die we naar klanten toe gebruiken: scherp, direct, informeel en met eerlijke feedback. Maar ook met respect en oprechte interesse voor elkaar. Dit leidt tot open en leuke gesprekken. We houden rekening met elkaars verschillen en mogelijkheden en werken er samen aan om de werkzaamheden hier goed op te laten aansluiten. Het gaat erom waar je gelukkig van wordt en welk pad je wilt bewandelen. 

Platte organisatie

Binnen Hot ITem bestaat er niet zoiets als ‘hoger management’. Hot ITem is, ondanks de omvang van bijna 200 medewerkers, een zeer platte, informele organisatie waar op een open manier gecommuniceerd wordt. Je hebt weinig met hiërarchie te maken. De oprichters van Hot ITem vormen een managementteam en hebben, net zoals iedere Hot ITem’er, een rol binnen een of meerdere projecten. Bijvoorbeeld als projectmanager of accountmanager. Dit is een belangrijke kracht van Hot ITem. Het maakt dat zij inhoudelijk goed kunnen sturen en er veel kennisdeling en informatieoverdracht plaatsvindt door de communicatie binnen projecten.

Projectteams

Omdat je in multidisciplinaire projectteams werkt kun je, anders dan bij detachering, makkelijker van rol wisselen en andere facetten oppakken die je leuk lijken. Een echt vastomlijnde functieomschrijving waarin we zeggen “Dit zijn jouw taken en daarbuiten pak je niets op”, zul je bij Hot ITem niet krijgen. 

Medewerkerparticipatie

Kenmerkend voor Hot ITem is dat de participatie van de medewerker bij de strategievorming en dienstontwikkeling van groot belang is. We werken continu aan het professionaliseren van onze core business. We betrekken en stimuleren zoveel mogelijk medewerkers om een bijdrage te leveren. Zo werken we samen aan vernieuwing met (ervaren) collega’s die vaak kennis en ervaringen uit ‘andere omgevingen’ meebrengen.

Events

Door het jaar heen organiseren we verschillende uitjes zoals themaborrels in het café op de derde etage van ons pand, een weekendje weg met partners, een stranddag met partners en kinderen en een Sinterklaasfeest. Daarnaast ondernemen collega’s onderling veel activiteiten, zoals avondjes uit, een weekendje wintersport, varen in de Hot ITem sloep, zaalvoetbaltoernooien en motortochten. Er ontstaan veel onderlinge vriendschappen.